Install Problem »  Show posts from    to     

Icy Phoenix


Old Support Topics - Install Problem



DatsEvolution [ Fri 30 Oct, 2009 01:39 ]
Post subject: Install Problem
I get this error no matter what I do fresh install please help....

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /home/landrser/public_html/streetracerforum/icyphoenix/install/includes/mysql4.php on line 46
Could not connect to the database


Yros [ Fri 30 Oct, 2009 08:54 ]
Post subject: Re: Install Problem
Are you sure your values for connecting to your database are right ?
When happened this bug ?

Fresh Install 1.3.0.53 > no problem ?


Generally, every " could not connect to the database " are problems of login ... ( I mean that user name or password are maybe wrong. )


Lopalong [ Fri 30 Oct, 2009 13:08 ]
Post subject: Re: Install Problem
Server Problem.

http://www.google.com.au/search?q=L...lient=firefox-a

Also! If this is YOUR url - streetracerforum.com - It's parked.

But as you don't even have a .com or .net etc, in the url you posted, what exactly is the url you are you trying to connect to?


DatsEvolution [ Fri 30 Oct, 2009 17:45 ]
Post subject: Re: Install Problem
Lopalong wrote: [View Post]
Server Problem.

http://www.google.com.au/search?q=L...lient=firefox-a

Also! If this is YOUR url - streetracerforum.com - It's parked.

But as you don't even have a .com or .net etc, in the url you posted, what exactly is the url you are you trying to connect to?


home url-http://landrservices.com/streetracerforum

redirect url- http://www.streetracingforum.info

CHMOD 777
CHMOD 777
../backup Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../cache Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../cache/forums Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../cache/posts Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../cache/sql Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../cache/topics Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../cache/users Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../ctracker/logfiles/logfile_attempt_counter.txt Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../ctracker/logfiles/logfile_blocklist.txt Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../ctracker/logfiles/logfile_debug_mode.txt Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../ctracker/logfiles/logfile_malformed_logins.txt Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../ctracker/logfiles/logfile_spammer.txt Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../ctracker/logfiles/logfile_worms.txt Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../downloads Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../files Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../files/album Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../files/album/cache Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../files/album/med_cache Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../files/album/users Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../files/album/wm_cache Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../files/posted_images Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../files/screenshots Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../files/thumbs Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../images/avatars Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.
../logs Ok This File/Folder exists and its permissions have been applied correctly.

All CHMOD permissions seems to be fine. You can proceed to next step.

http://landrservices.com/streetrace...all/install.php

changed the database pass again all info is correct still gives me same error i am completely stuck and stumped.

Current Databases

landrser_gllr1 database
landrser_gllr1 user

landrser_gllr2 database
landrser_gllr2 user

landrser_phpb1 database ------------------ this is the one im trying to connect to.....................
landrser_forumdb user ..........................and this is the user im using...............................
landrser_phpb1 user

now i get this but only when i leave as local host not hostmonster.com which is the host site name....??

An error occurred trying to update the database
Table 'ip_acronyms' already exists


Lopalong [ Fri 30 Oct, 2009 21:04 ]
Post subject: Re: Install Problem
It usually is "localhost" and not something.anything because that's how it works. And it's rare that it would be any different.

You'll probably have to access your Cp - phpMyAdmin and drop the tables and then try again with "localhost"

Btw - change your /icyphoenix/ to forum or something more appropriate.


DatsEvolution [ Fri 30 Oct, 2009 21:17 ]
Post subject: Re: Install Problem
Lopalong wrote: [View Post]
It usually is "localhost" and not something.anything because that's how it works. And it's rare that it would be any different.

You'll probably have to access your Cp - phpMyAdmin and drop the tables and then try again with "localhost"

Btw - change your /icyphoenix/ to forum or something more appropriate.


forgive me for sounding like a noob here but great info I think your right but how do I exactly do that

I know how to get to the phpMyAdmin just not sure what to do from there..

Thanks---David.


Yros [ Fri 30 Oct, 2009 21:25 ]
Post subject: Re: Install Problem
Usually, when you subscribe to any hosting service, they send to you, during process, all the informations you need to use it ( by mail ). You shall find in all you need to complete successfully your installation ( db user & password, db host, etc ... ). Sometimes you can also find it in one of the pages when you connect to the site.

Code: [Hide]
  1. landrser_forumdb user ..........................and this is the user im using...............................  
  2. landrser_phpb1 user 


But this, it really sound strange to me : normally, the user value you use to connect to the site is the same than for connect to the database via .php or else. ( Dunno if I understood well what you wanna say ... )


DatsEvolution [ Fri 30 Oct, 2009 21:29 ]
Post subject: Re: Install Problem
omg im such a dork ok fixed and installed whoooo lol


Lopalong [ Fri 30 Oct, 2009 22:00 ]
Post subject: Re: Install Problem
You may also want to read this ----->

phpmyadmin tutorial

Because you're going to need to become conversant with it.


DatsEvolution [ Fri 30 Oct, 2009 22:16 ]
Post subject: Re: Install Problem
Lopalong wrote: [View Post]
You may also want to read this ----->

phpmyadmin tutorial

Because you're going to need to become conversant with it.


thank you so much for all your help I'll be back If I have more questions




Powered by Icy Phoenix