Icy Phoenix

     
 

Album Plugin Problems

Album Plugin Problems

Article
Reply with quote    Download Post  
Post Album Plugin Problems 
 
Installed the Album Plugin, once added to a CMS page and opened up webpage i get this error, i also modded line 51 as before it use to say ALBUM_MOD_PATHalbum_common.php without a "/"

PHP Notice: in file /blocks/album.php on line 51: include_once(ALBUM_MOD_PATH/album_common.php): failed to open stream: No such file or directory

I have searched but cannot find Album_common.php.   I am using --     2.0.17.103

Can some one advise please



 
AndyGpy - View user's profile Send private message  
AndyGpy [ Mon 14 Dec, 2015 16:19 ]
Icy Phoenix is an open source project, you can show your appreciation and support future development by donating to the project.

Support us


Album Plugin Problems

Comments
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Icy Phoenix 2.2 Beta 1 
 
Hi Andy,

The old block album.php is not compatible with the new version, you should remove all old blocks and use only the new ones.

For the album as plugin the correct block is called plugin_album.php.

Let me know if you manage to get it work properly.



 
Last edited by mort on Sat 19 Dec, 2015 00:53; edited 1 time in total 
Mighty Gorgon - View user's profile Send private message  
Mighty Gorgon [ Mon 14 Dec, 2015 22:42 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Icy Phoenix 2.2 Beta 1 
 
It is in the Plugin, Luca.

This is the error being displayed

[Icy Phoenix Debug] PHP Notice: in file /blocks/plugin_album.php on line 57: include_once(ALBUM_MOD_PATHalbum_common.php): failed to open stream: No such file or directory



 
AndyGpy - View user's profile Send private message  
AndyGpy [ Thu 17 Dec, 2015 13:39 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Icy Phoenix 2.2 Beta 1 
 
It's got more problems than that I'm afraid.  

Plugins/Photo Album/Configuration

Template->make_filename(): Error - template file not found: ../common/ACP/album_config_settings_body.tpl

Copy: album_config_settings_body.tpl

From: plugins/album/adm/templates/album_config_settings_body.tpl

To: templates/common/ACP/album_config_settings_body.tpl

And that's just one problem half-patched without going any further..  




 
Last edited by mort on Fri 18 Dec, 2015 12:20; edited 1 time in total 
mort - View user's profile Send private message  
mort [ Fri 18 Dec, 2015 11:48 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Icy Phoenix 2.2 Beta 1 
 
Mort , i had same issue when i moved from 1.53 to 2.o to 2.2, i like you patched that file but still had the issues i described, so i decided to do a fresh set up of 2.2..... see post

http://www.icyphoenix.com/viewtopic.php?f=10&t=9504http://www.icyphoenix.com/viewtopic.php?f=10&t=9504



 
AndyGpy - View user's profile Send private message  
AndyGpy [ Fri 18 Dec, 2015 12:01 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Icy Phoenix 2.2 Beta 1 
 
I don't need to read through anything other than what happens from this point in time because I have the latest from GIT and it's got errors in the album plugin. what's more I don't want to spend a lot of time so lets start somewhere here..

First I've patched the block file with the right path.  

Next:

Ignore my previous post...  

Plugins/Photo Album/Configuration

Template->make_filename(): Error - template file not found: ../common/ACP/album_config_settings_body.tpl

Open:

plugins/album/adm/templates/admin_album_config_settings_body.tpl

Find:
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_settings_body.tpl'

Replace with:

    'template_file' => ALBUM_ADM_TPL_PATH . 'album_config_settings_body.tpl'


These are all of the affected files where no doubt most of the ADM_TPL will have to be changed to ALBUM_ADM_TPL_PATH
BUT! some of them may need to be not changed as they could be using "common" file that exist in the root/ACP/*.* though I doubt it and it's too risky just to change them willy-nilly! (although I'm thinking about it!)

 


    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_upload_body.tpl'
        ADM_TPL . 'album_cat_body_debug.tpl', BUT ONLY FOR DEBUGGING PURPOSE, and send me a screenshot of it
        then go back to this template file ADM_TPL . 'album_cat_body.tpl'.
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_clearcache_body.tpl'
// for alittle hint see the template file ADM_TPL . 'album_config_sub_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_gd_info_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_index_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_personal_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_thumb_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_thumb_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_upload_body.tpl'
    ADM_TPL . 'album_cat_body_debug.tpl', BUT ONLY FOR DEBUGGING PURPOSE, and send me a screenshot of it
        then go back to this template file ADM_TPL . 'album_cat_body.tpl'.
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_clearcache_body.tpl'
// for alittle hint see the template file ADM_TPL . 'album_config_sub_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_gd_info_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_index_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_personal_body.tpl'
    'template_file' => ADM_TPL . 'album_config_settings_body.tpl'

EDIT:

Ok, I swung the axe at this and changed the lot otherwise one cannot navigate the Album settings in the ACP.

Go To:
plugins/album/adm/templates/

And check every file for:

ADM_TPL .

And replace it with:
ALBUM_ADM_TPL_PATH .

If you do them all the same time with something like Notepad++ don't leave the dots off the ends else you will end up with a mess..



 
mort - View user's profile Send private message  
mort [ Fri 18 Dec, 2015 12:29 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Icy Phoenix 2.2 Beta 1 
 
Dont you mean

plugins/album/adm/admin_album_config_settings_body.tpl

instead of

plugins/album/adm/templates/admin_album_config_settings_body.tpl



 
AndyGpy - View user's profile Send private message  
AndyGpy [ Fri 18 Dec, 2015 13:11 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Icy Phoenix 2.2 Beta 1 
 
AndyGpy wrote: [View Post]
Dont you mean

plugins/album/adm/admin_album_config_settings_body.tpl

instead of

plugins/album/adm/templates/admin_album_config_settings_body.tpl


No! I mean:

Wrong..  
plugins/album/adm/templates/album_config_settings_body.tpl as I posted  

This: Is where the .php files are....  

plugins/album/adm/admin_album_config_settings.php  

I'm sure you'll find it - I'm off to bed - - - G'night.  



 
Last edited by mort on Fri 18 Dec, 2015 20:46; edited 1 time in total 
mort - View user's profile Send private message  
mort [ Fri 18 Dec, 2015 13:36 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Icy Phoenix 2.2 Beta 1 
 
When i open this file

plugins/album/adm/templates/album_config_settings_body.tpl

i can see no reference to ADM_TPL.


i must be getting them from wrong place then, i donwloaded from GIT Hub

full zip from -- Link

when unzipped and Browse to Album folder i have ip_root Folder which inside i have as show

 mort1

i click on Plugins folder , then on album folder. then what i get is

 mort2

Click on adm folder gives me

 mort3

which is where the admin files are, if i click on Template folder as you suggest i get

 mort4

Am i missing something ?

i have run the changes on teh ADMIN_ files in the ADM folder which are .TPL files

Am i pulling from the right GIT location ?

Anyway now when viewing a new block i have created i get

[Icy Phoenix Debug] PHP Notice: in file /blocks/plugin_album.php on line 57: include_once(ALBUM_MOD_PATHalbum_common.php): failed to open stream: No such file or directory
[Icy Phoenix Debug] PHP Notice: in file /blocks/plugin_album.php on line 57: include_once(): Failed opening 'ALBUM_MOD_PATHalbum_common.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php')

Fatal error: Call to undefined function album_user_access() in /home/fifebirder/public_html/Forum2/blocks/plugin_album.php on line 71



 
AndyGpy - View user's profile Send private message  
AndyGpy [ Fri 18 Dec, 2015 13:47 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Icy Phoenix 2.2 Beta 1 
 
Sorry Andy,

I made a real balls up - and yet I looked at that twice myself and convinced myself it was right..  Far too late at night to be doing anything I'm afraid - and I had already taken some sleeping pills.

You're in the right place and here's a zip I have patched so far if you want to use it.. There are still some paths that are wrong - but I'll get to them later today and post them separately so that MG can see those too.  

It would also probably be better if you did a clean install of IP and don't worry about merging DB's, files and adding it to the CMS straight away until as many errors can be taken out of it that's possible...

 http://members.iinet.net.au/~cranky65/album.zip

And when you've downloaded that zip...

You can change these before you "Install" it ....

plugins/album/adm/x3

admin_album_config_extended.php
admin_album_personal.php
admin_album_auth.php

Find:
Code: [Download] [Hide] [Select]
        $message .= '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_admin_index'], '<a href="' . append_sid('index.' . PHP_EXT . '?pane=right') . '">', '</a>');


Replace With:

Code: [Download] [Hide] [Select]
        $message .= '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_admin_index'], '<a href="' . append_sid(IP_ROOT_PATH . ADM . '/index.' . PHP_EXT . '?pane=right') . '">', '</a>');



plugins/album/includes/x1

album_acp_functions.php


Find:

Code: [Download] [Hide] [Select]
    $message = $in_message . '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_album_category'], '<a href="' . append_sid('admin_album_cat.' . PHP_EXT) . '">', '</a>') . '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_admin_index'], '<a href="' . append_sid('index.' . PHP_EXT . '?pane=right') . '">', '</a>');

Replace With:

Code: [Download] [Hide] [Select]
    $message = $in_message . '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_album_category'], '<a href="' . append_sid('admin_album_cat.' . PHP_EXT) . '">', '</a>') . '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_admin_index'], '<a href="' . append_sid(IP_ROOT_PATH . ADM . '/index.' . PHP_EXT . '?pane=right') . '">', '</a>');



Edit:

After all of this - I put the url (local - xampp) to the album in the browser - and the Album works fine - even uploaded some pictures and went through the motions of checking all the "Pages".

    

Later I'll try creating a CMS block - But at least the rest of it seems to be working just fine.

More Edits:

You can add this if you wish - which you will probably need to do anyway as I don't see it adding itself during "activation" of the Album.

templates/default/nav_quick_links.tpl

Code: [Download] [Hide] [Select]
Find:
                <tr>
                    <td class="tdalignl tw8px">{IMG_NAV_MENU_SEP}</td>
                    <td class="genmed tdalignl"><a href="{U_INDEX}">{L_LINK_FORUM}</a></td>
                </tr>

After ADD:
                <!-- Start Album Mod -->
                <tr>
                    <td class="tdalignl tw8px">{IMG_NAV_MENU_SEP}</td>
                    <td class="genmed tdalignl"><a href="album.php">{L_ALBUM}</a></td>
                </tr>
                <!-- End Album Mod -->




 
mort - View user's profile Send private message  
mort [ Fri 18 Dec, 2015 20:52 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Album Plugin Problems 
 
Hi Mort Thanks for that, my main problem is creating a block, you can see in my previous post at the bottm what the error is i am getting



 
AndyGpy - View user's profile Send private message  
AndyGpy [ Sat 19 Dec, 2015 03:27 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Album Plugin Problems 
 
I realised that - But it was no use trying to create a CMS block when the thing is full of errors. Otherwise that only adds to the problems.

As for creating the CMS block - there appears to be further obstacles in the way that need to be sorted out.

But a quick look hasn't brought up any errors so far..  

Edit:

Andy, the errors you are posting are not appearing for me and I've generally cleared the obstacles/errors as I come to each one - But the last error has got me beat because I don't do much with this script any more. And it's posted in another thread... Along with a message for you.

http://www.icyphoenix.com/viewtopic.php?f=2&p=60279#p60279



 
mort - View user's profile Send private message  
mort [ Sat 19 Dec, 2015 03:41 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Album Plugin Problems 
 
Have managed to fix it..

@Mort

You need to fix your plugin_album.php as follows

Find

OPEN plugin_album.php
FIND
Code: [Download] [Hide] [Select]
include_once(ALBUM_MOD_PATH . '/album_common.' . PHP_EXT);

REPLACE WITH

Code: [Download] [Hide] [Select]
        include(IP_ROOT_PATH . PLUGINS_PATH . $config['plugins'][$plugin_name]['dir'] . 'common.' . PHP_EXT);
        
        include_once(ALBUM_MOD_PATH . 'album_functions.' . PHP_EXT);


The Block now works a treat on the home page.

 mort_block

Hope this helps



 
AndyGpy - View user's profile Send private message  
AndyGpy [ Mon 21 Dec, 2015 10:31 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Album Plugin Problems 
 
Hi Andy,

Glad you got that side of it sorted out.

But if you've followed all of the updating I've done on-the-run there's still things that are either missing or not pathed properly or not catered for.

As for me - I only looked at it to see if I could help you out because there is a general lack of real "Qualified" help here.

And it's a long time since I looked at Icy in any shape or form - - And I wont be doing any more with it because I would have to spend a long time re-learning what is where along with all the code changes - while I don't really have a use for any of it.

 

BTW: Have a nice  header_bg2



 
mort - View user's profile Send private message  
mort [ Tue 22 Dec, 2015 03:18 ]
Reply with quote    Download Post  
Post Re: Album Plugin Problems 
 
Andy wrote: 

Find

OPEN plugin_album.php
FIND
Code: [Download] [Hide] [Select]
include_once(ALBUM_MOD_PATH . '/album_common.' . PHP_EXT);

REPLACE WITH

Code: [Download] [Hide] [Select]
        include(IP_ROOT_PATH . PLUGINS_PATH . $config['plugins'][$plugin_name]['dir'] . 'common.' . PHP_EXT);
        
        include_once(ALBUM_MOD_PATH . 'album_functions.' . PHP_EXT);




I've had another bit of a look -----

And that path has already been defined as such.

Code: [Download] [Hide] [Select]
define('ALBUM_PLUGIN_PATH', PLUGINS_PATH . $config['plugins']['album']['dir']);


The problem is that this file doesn't exist:

Code: [Download] [Hide] [Select]
include_once(ALBUM_MOD_PATH . '/album_common.' . PHP_EXT);


And I would be more inclined to only try:
Code: [Download] [Hide] [Select]
include_once(ALBUM_ROOT_PATH . '/common.' . PHP_EXT);


Because common.php already includes ->

Code: [Download] [Hide] [Select]
include_once(ALBUM_ROOT_PATH . 'includes/album_functions.' . PHP_EXT);



Dunno... may look further - maybe not.



 
mort - View user's profile Send private message  
mort [ Thu 24 Dec, 2015 09:02 ]
Display posts from previous:    

HideWas this topic useful?

Post new topic  Reply to topic  Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next